Long May You Run

Een aantal enthousiaste loopvrienden uit Laarne en Lochristi sloegen in 2017 de handen in elkaar en organiseerden LoLa4Life. Een loopevenement met start in Kalken/Laarne om – via Lochristi – te eindigen aan het podium van Music for Life in Puyenbroeck.

Een 300-tal lopers namen toen deel en de opbrengst ging naar twee goede doelen : OIGO (Opgeven is geen optie) en het kinderkankerfonds Koester.
Chris De Vuyst, een van de initiatiefneemsters, was zelf een notoir marathonloopster. Maar Chris was toen al te ziek om mee te lopen. Ze groeide uit tot het boegbeeld van de actie.  De passage op het podium van Studio Brussel werd een emotioneel en memorabel moment. Drie maanden later overleed Chris.

Haar echtgenoot Roger Praet – gekend als schrijver/dichter/kunstenaar Evarist Ganzelever – bracht een jaar later het boekje “Long May You Run” uit. Zijn getuigenis over de laatste levensmomenten van Chris. Hij schonk de opbrengst van dit werk aan OIGO.

Twee van de loopvrienden uit Lochristi – Ilse Martens en Tom De Jaeger – organiseren nu samen met Pieter Dumon en Frank Van Wesemael de actie “Long May You Run”. Zij kunnen daarbij rekenen op de steun van Roger Praet.

“Long May You Run” wordt een wandeltocht voor het goede doel. 50 km stappen langs de Leie, een traject met een symbolische waarde. De eerste marathon die Chris ooit liep was de Alpro Leiemarathon . “Long May You Run” wordt dus niet enkel een actie in het kader van “de warmste week”, maar is ook een eerbetoon aan Chris De Vuyst.